”Jokainen yrittäjä tarvitsee tällaisen koulutusputken”

Yksi Myynnin foorumin aktiivisimmasta osallistujista on ollut veteliläinen Forestpolator-perheyritys. Matti ja Katri Koskimaa ovat hakeneet hankkeesta eväitä yrityksen liiketoiminnan uudistamiseen ja selkeyttämiseen.

Yrityksen pääbisnestä ovat maataloustraktoreiden nasta- ja liikenneketjut. Sen lisäksi Forespolator on muun muassa myynyt käytettyjä maatalouskoneita. Liiketoiminnan uudistaminen tuli ajankohtaiseksi monestakin syystä.

– Käytettyjen koneiden kauppa on spesiaali ala ja siksi kovin työläs. Sen takia haluamme korvata käytettyjen kaupan muulla liiketoiminnalla ja sen mukanaan tuomalla liikevaihdolla. Toinen meidän bisnekseen vaikuttava asia on verkkokauppa, jonka osuus kasvaa koko ajan. Lisäksi haluamme viedä Forestpolatoria sellaiseen suuntaan, joka helpottaa vetovastuun vaihtamista yrityksessä, Matti Koskimaa kertoo.

Vetelin Sillanpäässä pääpaikkaansa pitävän yrityksen ketjukaupasta iso osa tapahtuu jo tällä hetkellä verkkokaupassa.

– Itse asiassa verkkokauppa on ainoa keino toimia täältä käsin. Netti tarjoaa lisäksi mahdollisuuden hakea markkinoita kauempaakin. Meillä pitää olla paljon myyntivolyymiä, jotta voimme tehdä hankintoja kannattavasti.

Myynnin foorumiin osallistumista ei ole tarvinnut katua.

– Olemme saaneet paljon oppia ihan perusteista, kuten asiakastarpeista ja niiden täyttämisestä. Sisältö on kehittynyt koko ajan. Tarjonta on ollut todella hyvää ja mielenkiintoista, kuten viimeksi Turun yliopiston Pirjo Vuokon brändiluento ja Haaga-Helian Pirjo Pitkäpaasin työpaja myynnistä ja asiakaspalvelusta. Minusta jokainen yrittäjä tarvitsee tällaisen koulutusputken, jossa me olemme nyt olleet.

Koskimaa nauraakin, että tässä vaiheessa on paikallaan sulatella saatua tietoa infoähkyn välttämiseksi.

– Tällaisista koulutuksista jää aina jotain käteen. Joka kerta kun katson ikkunasta ulos, tulee mieleen monta tehtävää asiaa. Se täytyy myöntää, että pienessä yrityksessä on välillä ollut haastavaa irrottautua koulutukseen, yrittäjä viittaa työntäyteiseen arkeen.

Forestpolatorissa lähitulevaisuudessa yksi tärkeimpiä tehtäviä on strategian jalkauttaminen.

– Nyt olemme löytäneet oman bisneksemme ydinalueet. Ehkä yrityskummi voisi olla apuna strategian viemisessä käytäntöön. Yksi tulevaisuuden haaste liittyy järjestelmiin, jotka ovat tärkeä edellytys sujuvalle kaupanteolle. Ongelmana on se, että järjestelmät ovat kovin hajallaan. Ainakin tällaisen pienen yrityksen on ollut vaikea löytää sopivan hintaista kokonaisuutta, johon kuuluisivat esimerkiksi toiminnanohjaus, laskutus ja toimitusjärjestelmät.

Jaa somessa: