Tunneälystä täydelliseen olutnautintoon

Uudet yritykset hakivat kasvueväitä Myynnin foorumista

Startup-yritykset ovat kuuma puheenaihe tämän päivän Suomessa, ja niihin myös ladataan paljon odotuksia. Haastavaa mutta antoisaa, kuvaa moni startup-yrittäjä kokemuksiaan yrittäjyyden alkutaipaleelta.

Kokkolalainen Päivi Myllykangas ei tee poikkeusta. Hänelle yrittäjäksi ryhtyminen merkitsi valtavaa hyppäystä, joka edellytti rohkeutta ja uskallusta heittäytyä tyhjän päälle.

– Sitä huolimatta, että olet tehnyt liiketoimintasuunnitelman ja muutenkin valmistautunut uuteen, tunnet välillä avuttomuutta. On niin monta nippeliä, jotka pitää saada kohdalleen. Tarvitset uskoa ideaasi sekä itseesi, ja varsinkin yksinyrittäjänä joudut tekemään tosi paljon töitä. Tähän tilanteeseen Myynnin foorumi on ollut aivan mahtava apu, joka on vahvistanut osaamistani yrittäjänä. Olen saanut oppia niin hinnoitteluun kuin tuotteistamiseen, ja koulutukset ovat olleet tosi laadukkaita. Yksinkertaisesti tämä on ollut paras yrityksille suunnattu hanke,  jossa olen ollut mukana.

Myllykankaan mukaan Myynnin foorumissa on nähty timantti hänen bisneksessään, ja hän itse on pystynyt hiomaan timanttia bisneksessään tuomalla mukaan aikaisemman elämänkokemuksensa ja osaamisensa.

Vuonna 2016 perustetun Tunne & Taito ­-valmennuksen toimialana on koulutus, konsultointi- ja valmennuspalvelut. Yhtenä tärkeänä kohderyhmänä ovat johtajat ja esimiehet.

– Yhteiskunnan suuressa murroksessa johtajilta vaaditaan yhä enemmän erilaisia taitoja. Yleensä työhyvinvoinnissa kiinnitetään huomiota henkilöstöön johdon jäädessä paljon vähemmälle huomiolle. Koska kyse on ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, henkilöstön johtaminen vaatii tunneälyä. Keskeinen tavoite toiminnassani onkin lisätä tunneälyä työyhteisöissä, Myllykangas painottaa.

Hän on myös kehittänyt ratkaisukeskeisen SLG-menetelmän, jonka avulla yrityksessä voidaan käsitellä hienovaraisesti kaikkein vaikeimpiakin tilanteita.

– Ongelmatilanteiden ratkaisemiseen käytetään yhteisön omia vahvuuksia ja voimavaroja. Työpajat ja valmennukset sopivat osaksi Tyhy-päivien ohjelmaa ja Veso-päiviksi, ja SLG-menetelmää voivat hyödyntää myös yksilöt.

 

Intohimona täydellinen olut

Nicke ja Ville Kavilon tähtäimessä on oluen tuottaminen omassa tuotantopanimossa. Jos uusi alkoholilaki suo siihen kohtuulliset mahdollisuudet, jossain vaiheessa mietittäväksi tulee myös panimoravintolan perustaminen.

Maaliskuussa 2017 kokkolalaisveljesten startup-tarina oli vaiheessa, jolloin ilmassa sinkoilee roppakaupalla ideoita, ja rahoittajien kanssa mietitään erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.

– Meneillään on tosi dynaaminen prosessi. Matkan varrella on tullut eteen paljon erilaisia ideoita, ja hyvin nöyrinä katsomme, mitä tästä tulee. Toisaalta rautakädellä viemme ideaa siihen suuntaan, että se toimii konseptina. Vuoden kuluttua on mielenkiintoista katsoa, että näinkö me tästä ajattelimme, Nicke Kavilo sanoo.

Hänen mukaansa kokkolalaisveljekset ovat nyt löytäneet yritykselleen identiteetin, kulttuurin ja toimintatavan, joka sopii juuri heille.

Jaa somessa: